Adviezen

Biometrische pasfotos online bestellen

Sinds november 2010 zijn biometrische pasfoto’s verplicht voor alle indentiteitsbewijzen. Naast de richtlijnen voor beeldformaat gelden er specifieke regels omtrent de kwaliteit van de foto, de verlichting en de achtergrond.

De gezichtsuitdrukking dient neutraal te zijn met een gesloten mond, glimlachen is verboden. De persoon dient rechtstreeks in de camera te kijken en het aangezicht moet een 70 tot 80% van het beeld innemen. Brillendragers dienen op te letten dat hun ogen goed zichtbaar zijn, hoofddeksels zijn enkel toegestaan om godsdienstelijke redenen. Voor kinderen en zuigelingen gelden speciale regelgevingen, voornamelijk voor wat betreft een lagere hoogte van het gezicht.

Desondanks de strenge vereisten, dient men geen professionele foto te nemen om aan de wetgeving te voldoen. Pasfoto.nl biedt een online pasfotogenerator aan, die u in ettelijke minuten en gemakkelijk biometrische pasfoto’s laat bestellen van thuis uit.

Biometrische pasfotos online bestellen

H2 missing

De site heeft reeds een framework klaar staan, in een paar stappen kan u een biometrisch pasfoto, conform de officiele richtlijnen, aanmaken en online bestellen. Nadat het zelfgemaakte beeld opgeladen is, verschijnt er een controle venster in de pasfotogenerator.

Twee groene lijnen tonen aan waar u de kruin en de kin dient te plaatsen. Een grijze horizontale en verticale balk tonen de positie van de ogen en neus aan. Om het gezicht optimaal in het framework te plaatsen, kan men het beeld vergroten of verkleinen. Eveneens is de functie ‘draaien’ erg handig, dankzij deze functie kan het beeld rechtgetrokken worden. De functionaliteiten van de Generator zijn gemakkelijk en spreken voor zich. Bovendien informeert de website u in detail over alle officiele vereisten voor biometrische pasfoto’s, die aan de hand van een voorbeeld kunnen nagekeken worden, en legt de website het verschil uit tussen de vereisten voor volwassenen, kindere en babyfoto’s.

Uw beelden worden afgedrukt op hoogkwalitatief Fujifilm fotopapier, voorgesneden en in een fotomap geplaatst. Zes pasfoto’s met de afmeting 3,5 maal 4,5 centimer kunnen besteld worden voor een prijs van 6,95 euro. U geniet van gratis verzending binnen Nederland en mag de goederen binnen de drie werkdagen verwachten. Pasfoto.nl aanvaardt betaling via Paypal, kredietkaart of overschrijving.